Wat is op fietsavontuur?

Gaan jij en je gezin mee op fietsavontuur? Leuk! Naar aanleiding van het succesvolle op auto avontuur met Bartje gaan we nu met zijn zusje Lammechien op fietsavontuur. Het is echt een leuk dagje uit met allerlei leuke avonturen. Lammechien neemt het hele gezin mee door de prachtige omgeving van Ruinen en ondertussen spelen jullie leuke spelletjes voor jong en oud. Het fietsavontuur heeft wat te bieden voor elke leeftijdscategorie en het is een diverse route. Op een ontspannen en leuke manier fiets je door de bossen, de heidevelden en het authentieke dorp Ruinen. Ook passeer je de schaapskooi met de unieke Drentse heideschapen. Tijdens het fietsen hoor je de vogeltjes fluiten en kom je echt tot rust.

Hoe werkt het?

Op onze website kun je het fietsavontuur kopen. Het is erg belangrijk dat je het juiste aantal personen opgeeft, waarmee je wilt gaan fietsen. Dit in verband met de tas met attributen die je meekrijgt. De fietstocht start bij het Fietstransferium Ruinen en is ongeveer 20 kilometer lang. Om de route goed te kunnen volgen heb je één smartphone met internetverbinding nodig. Na het inschrijven ontvang je een bevestigingsmail met een referentienummer en een weblink om in te loggen. In de bevestigingsmail staat tevens nog een keer alle uitleg. Je hoeft voor deze route niets te downloaden, wel ben je minimaal één smartphone nodig per gezin. We ontvangen je met koffie, thee of ranja met een Drentse lekkernij. Ook is er de mogelijkheid om een lunchpakketje voor onderweg te bestellen. Heb je thuis niet voldoende fietsen? Het is mogelijk om fietsen te huren.

De route en de spelletjes

Zijn jullie fanatiek? Bij het startpunt krijg je een tas met benodigde attributen voor de spelletjes mee. Het is nog een verrassing wat de spelletjes precies inhouden. Ben je onderweg? In de app legt Lammechien de spelletjes uit en vind je de aanwijzingen die je nodig hebt. De route is voor kinderen prima af te leggen, omdat je van spelletje naar spelletje fietst. Het maakt niet uit hoe lang je over de fietstocht doet en ondertussen heb je voldoende rustpunten. We raden aan om kinderen vanaf 7 jaar zelf te laten fietsen. Voor een kind van 5 of 6 jaar is het prima te doen om achterop de fiets te zitten, maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van het kind zelf. Het kan voor komen dat sommige fietspaden wat smal zijn en wij raden je aan om daar achter elkaar te gaan fietsen. Heeft het veel geregend? Neem dan gerust even contact op met het Fietstransferium om te vragen of de paden goed begaanbaar zijn. Het fietsavontuur eindigt ook bij het Fietstransferium en we willen je na afloop nog graag wat leuks meegeven.

De omgeving

Op de brink in Ruinen staat het beeld van Lammechien en daar begint het avontuur. De omgeving is echt prachtig! Al fietsend kom je door het prachtige nationaal park Dwingelderveld en zul je op een gegeven moment de wieken van de molen zien. Het is een prachtig Hollands plaatje. Bij de molen kun je een kijkje nemen tijdens openingstijden en iets leuks kopen. Ben je een dierenvriend? Dan zal de Schaapskooi misschien wel jouw hoogtepunt van het fietsavontuur worden. Wist je trouwens al dat er in het natuurgebied rondom Ruinen jeneverbesbomen staan? Ook Kraanvogels kom je bijna nergens meer tegen. Spot je een kraanvogel? Dan is dat dus een bijzondere beleving! Wil je meer weten over de omgeving van Ruinen? In onze app vertelt Lammechien je nog veel meer en krijg je ook nog wat tips en leuke weetjes.
Kortom veel leuks om met het hele gezin een bijzonder dagje uit te beleven, en Lammechien laat je graag de rust en de natuur ervaren van Drenthe!